17 Şubat 2010 Çarşamba

ÇALMAK kötü bişeydir yavrucuğum...


İnanılmaz bir olaya tanıklık ettim bugün...
Sabah bana gelen ve buram buram ÖYKÜ kokan bir maili paylaşmak isteğiyle yola çıkmıştım; "Niyet hayır, akıbet hayır" diyerek... Hayvan sevgisine yakında tanıklık ettiğim ve bu konuda elinden geleni ardına koymayan biricik arkadaşım Öykü' ye yönlendirdim maili hiçbirşeyine dokunmadan. Zaman geçip de Öykü bana "bu yazı benim" deyinceye kadar herşeyden habersizdim.

30 Eylül 2009' da yazdığı ve kendi bloğunda yayınladığı, tamamen kendi duygularıyla kaleme aldığı yazısını bugün bilmeden ona göndermiş olduğumu anladım. Nasıl bir zihniyet, nasıl bir vicdan bir insana bunu yaptırır inan bilemiyorum. Başka bir insanın içselliğiyle dokunmuş bir şeyin altına hiç aldırış etmeden imza atabilmek nasıl bir iştir biri anlatsın bana lütfen...!

Başka arkadaşlarımın bloklarında da rastladığım bu çalıntı yazılar meselesini bugün burada açmadan edemedim. Hepimiz kendi gizli dünyamızı, bizim gibi düşünen/düşünmeyen insanlarla paylaşabilmek duygusuyla yazıyoruz içimizdekileri. Herkesin kendine aitleri var çok normal olarak.

Mesela ben o gün yazmak istemiyorsam, yazmak için telaşa düşmüyorum. Yazmak duygusu içimde oluşana kadar bekliyor ve ondan sonra yazmaya gayret ediyorum. Başkasından kopyala/yapıştır yaparak insanların gönlünde taht kurmaya çalışmak çabasını hiçbir zaman anlayamayacağım.

Nefretle kınıyorum çalıntı yazıların altına imza atan o "insancık"ları...
Kimsenin hayatında yer edememiş, yaptığı hiçbirşeyle takdir edilmemiş bu küçük insanların peşine düşmek olanaksız gibi görünse de bu tür olaylara duyarsız kaldıkça daha da fazlalaşabilecekleri tehlikesini göze almak istemediğim için yazıyorum sana bunları.
Haksızlığa tahammülün yoksa, sen de aynısını yapmalı ve şahit olduğun çirkinlikleri insanlarla paylaşmalısın.

Çocuğuma klavuz olsun diye, iyi şeyleri benden duysun ama buradan da okusun diye emek vererek hazırladığım bu bloğa çirkin yazılar yazmak, istediğim son şeydi elbette. Ama ortada bir haksızlık var ve hakkının sahip olana iade edilmesi için elimden geleni yapmalıyım.

SEN DE YAP...

Sebebi ne olursa olsun; "ÇALMAK" kötüdür yavrucuğum. Sahibine sormadan aldığın herşeyin adı çalmaktır ve insanlığın hiçbir yerinde anlayışla karşılanmaz.
Sen sen oL, sadece kendi yaptıklarınla övün...
Ve beğendiğin herşeyi takdir et...
Sana iyi bir insan olmayı öğütlüyorum.
İyi bir insan olduğunda herkesin seni seveceğini çok çok iyi biliyorum.
SENİ ÇOK SEVİYORUM...

8 yorum:

öykü dedi ki...

Ancak bu kadar guzel anlatılırdı
neler hıssettıgımız Bed@Rdemcıgım
Ikımızı de saskınlıga surukleyen bu durum !
ancak bu kadar tatlı bı dılle ıfade edılırdı

cok cok tsk edıyorum sana..
sevgılerımle..

βЄƉΔЯƉЄм dedi ki...

Canım Öykü'm... Bana teşekkür etme lütfen, keşke elimden daha fazlası gelebilse. Bütün çalıntılar adına bir "insan" olmanın gereği olarak özür diliyorum senden, o kötü insanlar adına. sevgimle....

öykü dedi ki...

Estagfurulah ltfen boyle deme uzulurum..
Almalarına
yayınlamalarına
paylasılmasına karsı degılım..
yeter kı kaynak belırtsınler..
sayende ogrenmıs oldum
Ben sana cok cok teşekkur edıyorum
sevgılerımle.

βЄƉΔЯƉЄм dedi ki...

Bu kadar iyisin ya sen, hiç korkmuyorum gelecekten :) iyi insanlar bitmeyecekler dedirtiyorsun insana... Sağolasın, eksik olmayasın hayatımdan güzel Öykü.

Başak BAŞOL dedi ki...

Bedardemciğim,

Valla inanılmaz!!!Bizimkileride çalan var mıdır acaba?Yazılarımı değilde fotoğraflarımı birinin ben çektim diye yayımladığını düşünüyorum da muhtemel vururdum!!!Ne büyük terbiyesizlik ,nasıl bir vicdansızlık yada daha beteri nasıl bir vicdan bu insanlardakiler?

Bence bu bir eşyayı malı çalmaktan daha da korkunç çünkü emeği çalıyorsun...

Bende kınıyorum arkadaşım!!!

Sevgiyle Kal...

No:Öyküm sana da geçmiş olsun umarım ki tekrarlanmaz...

nanopolitika dedi ki...

Çalmak kötüdür bazen de iyidir.Neyi çaldığın nasıl çaldığın niçin çaldığın önemlidir.Her ne kadar Oyku kardeş siyah-beyaz=hayat desede hayat iki renkli değildir.Einstein bir fizk sınavında kağıtları dağıtınca öğrencileri itiraz etmiş.Ama hocam bunlar geçen seneki sorularla aynı .Einstein cevaplamış bu sene cevaplar farklı çocukalr.Bu şu demek elbette haklı kazanılan şeylerın çalınması kotüdür.Ama en çok sevdiğim çalma da Somali'li korsanların gemileri rehin alıp fidye almaları.Bumudur yanlış yoksa çok zengin yeraltı zenginlikleri petrolu doğalgazı zengin tarım toprakalrı ve balıkçılık olanaklarına rağmen açlığa mahkum edilen somali halkının cesur korsanlarının yaptığımı suç yoksa onları çevirdikleri entrikalarla iç savaşa çatışmalara açlığa mahkum edenlerın yaptığı mı suç yoksa somalililerın kendi kendinin öğretmeni olamaması mı suç yani .Bilemiyorum bunun tek cevabı yok kısa cevabıda yok.O yüzden hırsızlık kötüdür bazı hırsızlıkları da tartışmalıyız konuşmalıyız.

ELİF dedi ki...

Böyle insanlar başka insanların duygularına tutunmuş ''hiç'' olan insanlardır canım...
Kendileri hiç oldukları için ,umurlarında değil yaptığı işler...
Ben kendi bloğumu kapattım kopyala yapıştır işine ama tabiki yinede yapabilirler ...
Büyük emeklerle yapılan işlere kendi imzalarını atan insanlarla,uğraşılmaz be canım...

Onları allaha havale ediyorum,elimden baska birşey gelmez.

βЄƉΔЯƉЄм dedi ki...

Başakçım; haklısın bu bir eşyayı çalmaktan daha kötü.. İçinden geçenleri kendiyle özdeşleştirse bile kendine yontması iğrenç bişey. Umarım bir daha hiçbir arkadaşım böyle bir durumla karşılaşmaz. Öpüyorum seni desteğin için...

Nanopolitika, söylediklerini duygusal anlamda düşünmeye çalışsam da farlı şeylerden bahsettiğimiz ortada. Sen boyut değiştirerek Somali'den örnek vermişsin, yakın alaka kuramıyorum açıkçası. İyi niyetinden emin olduğum halde çalmak durumunu bazen iyidir şeklinde yorumlamanı aklım çok almadı açıkçası... Sebebi ne olursa olsun başkasına ait mal, para, düşünce ya da eser başkası tarafından (iyilik için bile olsa) kullanılamaz. Bu iyilik olmaz... Yine de yorumun için teşekkür ediyorum. Sevgiyle...

Elif...den; "hiç" olan insanlar tanımlamanı çok beğendim :) kendi başına bişey başaramayan insanların başkalarının hayatına, yazdıklarına tecavüz etmesi benim için affedilemez maalesef. İyi ki önlemini almışsın, senin adına çok sevindim ve bunun bir yolu varsa Öyküme de öneriyorum.. Sevgiyle...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails